MONTE DA GRAVITA

"Open uw ogen en kijk met uw hart....."

DE OMGEVING

 


Al rijdend door het schilderachtige, golvende landschap van de Alentejo met zijn korenvelden en kurkeiken en diverse kleine dorpjes, valt direct op dat de rustzoekers onder u een goede keuze hebben gemaakt.

Dezelfde serene rust die je vindt op Monte da Gravita is kenmerkend voor de hele omgeving.

De Alentejo is een heuvelachtig gebied tussen de Taag en de Algarve en biedt een zeer wisselend landschap met bossen, stranden, veeteelt, landbouwgrond, talloze broedende ooievaars en indrukwekkende stuwmeren (o.a. het bekende Santa Clara stuwmeer). De Alentejo is de grootste provincie van Portugal (26.000 km2) en tevens de regio met het minste aantal inwoners per km2. waardoor het gevoel van saamhorigheid hier nog sterk wordt gekoesterd en dit vind je terug in de muziek (Fado), de tradities (processies en optochten met daarna een 'baile' = Portugese dansavond) en de plaatselijke keuken.

 

 

Pittoreske plaatsjes in de omgeving zoals Odemira (20 km.), São Luis (10 km.) en de iets drukkere badplaats Vila Nova de Milfontes (20 km.) bieden voor elk wat wils; winkelen, cultuur, uitgaan en de heerlijke streek gerechten bij de diverse restaurantjes. De mogelijkheden voor luie stranddagen, lange of korte wandelingen, fietsen (lees een verslag van zeer tevreden fietsers!), surfen en paardrijden zijn volop aanwezig en vanuit Odemira kun je heerlijke kanotochten maken over de schoonste rivier van Europa, de Mira.

 

 

Monte da Gravita
Caixa Postal 7183
7630-373 Reliquias - Cabaços
Portugal
00351-283 63 53 87
00351-93 412 6558
montegravita@vandenblink.nl
Bezoek onze facebook pagina